Käyttäjäroolit ja oikeudet

Valikko:  Rekisterit >

Käyttäjäroolit ja oikeudet

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Käyttäjärooleja ja -oikeuksia on mahdollista muokata oletuksena valvojan roolissa. Oikeus on mahdollista lisätä myös muillekin käyttäjärooleille.

Pääset muokkaamaan käyttäjärooleja ja -oikeuksia valitsemalla Rekisterit > Käyttäjäroolit ja oikeudet.

Kuva Käyttäjäroolit ja oikeudet -painike

Kuva Käyttäjäroolit ja oikeudet -painike

Käyttäjäroolit ja oikeudet -lomake aukeaa. Huomioithan, että roolien selitteet ja kuvaukset voivat erota organisaatiokohtaisesti.

Tässä näkymässä voit muokata

rooleja,

valitun roolin oikeuksia ja

lisätä tai poistaa henkilön rooleja.

Kuva Käyttäjäroolit ja oikeudet -näkymä

Kuva Käyttäjäroolit ja oikeudet -näkymä

Kun valitset roolin, aukeaa sen alle valitun roolin oikeudet ja tieto siitä, kenelle rooli on merkitty.

Kuva Valitun roolin oikeudet ja henkilöt

Kuva Valitun roolin oikeudet ja henkilöt

Roolien muokkaus

Voit muokata rooleja sen alapuolella olevilla painikkeilla.

Kuva Roolien muokkaus

Kuva Roolien muokkaus

Lisää-painikkeella voit lisätä uuden roolin.

Poista -painikkeella voit poistaa roolin. Valitse ensin haluamasi rooli.

Lomakkeella-painikkeella voit muokata selitettä ja kuvausta. Valitse ensin haluamasi rooli.

Roolien oikeuksien muokkaus

Valitse ensin haluamasi rooli, jonka jälkeen näet Valitun roolin oikeudet -kohdassa.

Kuva Roolien oikeuksien muokkaus

Kuva Roolien oikeuksien muokkaus

Voit lisätä roolille oikeuksia valitsemalla Valitse roolin oikeudet-kohdan alta Lisää-painike.

Aukeavalta lomakkeelta voit valita haluamasi roolin tai roolit. Kun olet tehnyt valinnat, paina oikean alareunan Valitse-painiketta. Voit myös perua tekemäsi valinnat valitsemalla Peru-painikkeen.

Kuva Roolien oikeuksien valinta

Kuva Roolien oikeuksien valinta

Roolin lisäys henkilölle

Voit lisätä henkilölle roolin valitsemalla ensin halutun roolin ja sen jälkeen klikkaamalla Lisää henkilöitä -painiketta Rooli on merkitty seuraaville henkilöille-otsikon alta.

Kuva Roolin lisäys henkilölle

Kuva Roolin lisäys henkilölle

Henkilöiden valinta -lomake aukeaa.

Kuva Henkilöiden valinta

Kuva Henkilöiden valinta

Valitse haluamasi henkilö tai henkilöt ja paina lopuksi Valitse-painiketta. Peru-painikkeella voit perua valinnan.

Raportti

Voit halutessasi tulostaa raportin rooleista ja oikeuksista tai henkilön oikeuksista.

Valitse Roolit -kohdan alta oikeasta reunasta alasvetovalikosta haluamasi raportti. Raportti-painikkeella raportti aukeaa.

Kuva Roolien raportti

Kuva Roolien raportti

Jos valitset Roolit, saat raportin, jossa on kuvattu oikeudet per rooli.

Kuva Roolien ja henkilöiden raportti

Kuva Roolien ja henkilöiden raportti

Jos valitset Henkilöt, saat raportin, jossa on kuvattu henkilöiden roolit ja heille kuuluvat oikeudet.